Altijd €10 voordeliger dan bij provider exclusieve sim only aanbiedingen 14 dagen bedenktijd
Klantenservice (ma-vr, 9-17u)
Start chat

Sim only onderzoek: Tele2 in 31% goedkoopste, KPN in 0%

Sim only providers met elkaar vergeleken

In een uitgebreid onderzoek heeft Eensim gekeken naar de prijzen van sim only abonnementen (peildatum: 25-09-2014). Hierbij is uitgegaan van 264 verschillende combinaties van minuten-, sms,- en databundels. Hieruit blijkt Tele2 het vaakst de goedkoopste optie, terwijl KPN in geen enkel geval de goedkoopste is.

Jorma de Ronde, 25-09-2014 | Geplaatst in Sim only

Mijn Simyo ervaringen

Simyo ervaringen

Inmiddels is Simyo in sim only land een gevestigde naam. Ten minste, zo denken mensen die erin thuiszijn erover. Maar niet iedereen is een telecom expert en aangezien Simyo weinig reclame maakt vond ik het nuttig om hier mijn ervaringen met deze provider te delen in onderstaande review.

Jorma de Ronde, 31-07-2014 | Geplaatst in Providers

iPhone 6 met sim only

iPhone 6 sim only

Het nieuwste toestel van Apple is op dit moment nog niet beschikbaar, maar toch is het slim om nu al te kijken naar de aanschafopties.

Update: iPhone 6 (los) beschikbaar bij belsimpel

Waar vroeger een abonnement met daarbij een 'gratis' toestel de enige en beste optie was, zijn er nu meer mogelijkheden. Het belangrijkste alternatief voor een iPhone 6 abonnement is een losse iPhone 6 met daarbij een sim only abonnement. In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van deze optie.

Jorma de Ronde, 11-07-2014 | Geplaatst in Toestellen

Studenten sim only abonnement

Sim only abonnement voor studenten

Met de nieuwe plannen van het kabinet wat betreft de studiebeurs krijgen studenten het alleen maar krapper. Je zou dus denken dat aan een student niet zoveel te verdienen valt. Maar niets is minder waar: studenten zijn sociaal zeer actief en bovendien verdienen zij gemiddeld bovenmodaal na hun afstuderen. Voor de telecom providers dus een zeer interessante doelgroep. In dit artikel een up-to-date overzicht van de voordeligste abonnementen voor studenten.

Smartwatch met sim only kaart

De opkomst van de smartwatch

Sinds het enorme succes van de Pebble smartwatch 2 jaar geleden op crowdfunding website kickstarter ($10.000.000 opgehaald, in plaats van de geplande $100.000. Ja, dus twee nullen extra) is de smartwatch in opkomst. De verkoop in absolute aantallen is in Nederland nog minimaal (4300 slimme horlogens in 2013, volgens marktonderzoeker Gfk), maar nu meer en meer fabrikanten een eigen smartwatch uitbrengen zal de verkoop ongetwijfeld mee stijgen, zeker als Apple met haar variant, de iWatch, uit gaat komen.

Jorma de Ronde, 22-05-2014 | Geplaatst in Toestellen

Kiezen tussen iOS, Windows Phone, en Android

iOS, Windows Phone, of Android

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden op het gebied van smartphones. Sommigen maken de keuze aan de hand van vrienden en anderen kijken naar het formaat of de prijsklasse. Voordat je de keuze gaat maken voor een smartphone is het ook belangrijk te kijken naar het besturingssysteem. In dit artikel worden de belangrijkste voor- en nadelen benoemd.

Jorma de Ronde, 28-04-2014 | Geplaatst in Toestellen

Sizz stopt ermee

Update 23-4-2014: inmiddels hebben verschillende andere media hier ook melding van gemaakt, en heeft Vodafone het bericht bevestigd.

Sizz 2011-2014

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Sizz binnenkort ophoudt te bestaan. De reden daarvoor zou zijn dat het concept niet aanslaat bij de consument. Hoewel Sizz niet bereikbaar was voor commentaar vonden wij het toch opvallend dat het SSL certificaat van de bestel-pagina sinds 13 April dit jaar verlopen is. Blijkbaar heeft niemand dat nog opgemerkt. Voor een provider die 'duidelijkheid en gemak' in mobiele telefonie wil leveren aan vrouwen lijkt een melding als onderstaande niet bevorderlijk voor de conversie. Ook het feit dat 4G 'in de nabije toekomst niet ondersteund' gaat worden is een veeg teken.

Jorma de Ronde, 22-04-2014 | Geplaatst in Providers

Bellen met een databundel - Skype vs belbundel

Bellen via internet

Databundels worden groter en groter, sommige providers bieden zelfs al een 'onbeperkt internet' bundel aan. Ondertussen worden belbundels ook goedkoper en zijn er meerdere providers die onbeperkt bellen voor een relatief laag maandbedrag bieden. Eensim vroeg zich of of het voordelig is om geen belbundel meer aan te schaffen, en alles via de databundel te laten gaan.

Grappen worden werkelijkheid - 1 April technologie vijf jaar later

Tech-bedrijven op 1 April

Traditioneel gezien worden er elk jaar op 1 April bijzonder veel nieuwe en innovatieve producten aangekondigd. Helaas blijft het vaak bij aankondigingen en zien deze technologische hoogstandjes nooit het levenslicht.
Eensim ging terug in de tijd en bekeek welke technologieën de afgelopen 5 jaar zijn aangekondigd en of er van al deze ideeën met een knipoog toch nog wat terechtgekomen is.

Jorma de Ronde, 01-04-2014 | Geplaatst in Sim only

Hoeveel data (mb) verbruiken verschillende apps en diensten

Altijd online

Een wereld zonder internet is al bijna niet meer denkbaar en de online wereld is nu ook volop toegankelijk vanaf je mobiele telefoon. Inmiddels is iedereen er wel achter dat per MB betalen aan de provider een dure grap is, maar hoeveel MB heb je nu eigenlijk nodig in je internet bundel? Eensim zocht uit hoeveel data populaire apps en diensten nu eigenlijk verbruiken.

31 - 40 artikelen (van 74 totaal) worden getoond