Altijd €10 voordeliger dan bij provider exclusieve sim only aanbiedingen 14 dagen bedenktijd
Klantenservice (ma-vr, 9-17u)
088 - 90 01 778

Eensim barometer: sim only providers Q1 2015

Vandaag wordt de Eensim barometer geïntroduceerd. Met de barometer kan direct het prijsniveau van elke sim only provider worden afgelezen: welke provider is goedkoop, en welke juist duur. Vier verschillende categorieën worden bekeken: gemiddeld verbruik, kleine abonnementen, 4G-veel-data abonnementen, en overall (alle abonnementen).

Jorma de Ronde, 09-01-2015 | Geplaatst in Providers

4G ook bij kleine providers in opkomst

Met alle reclame-activiteiten van de grote providers kan niemand meer om 4G heen. Allemaal schreeuwen ze het hardst dat ze het beste en het snelste netwerk hebben. Maar ook de prijsbewuste consument gaat steeds vaker op zoek naar 4G en komt dan juist vaak uit bij de kleinere providers.

Jorma de Ronde, 21-12-2014 | Geplaatst in 4G

Je verbruik bepalen in 4 stappen

Om het juiste abonnement te kunnen kiezen moet je eerst weten wat je nodig hebt. En om te weten wat je nodig hebt, kun je het beste kijken naar wat je op dit moment verbruikt aan belminuten, sms, en data. Eensim zet op een rijtje hoe je je verbruik in 4 simpele stappen kunt bepalen.

Choozze en FreedomPop: bestaat gratis mobiel bellen echt?

Als kind leerde ik: voor niks gaat de zon op!
Toch biedt de provider Choozze sinds Augustus dit jaar een 100% gratis mobiel abonnement aan. Je krijgt elke maand 100 minuten, 100 sms, en 100 mb aan data. Bovendien kondigde deze week een andere provider, FreedomPop, aan om ook gratis abonnementen aan te bieden in Nederland.
Is het inderdaad te mooi om waar te zijn, of hebben we eindelijk de perfecte deal gevonden? Eensim zocht het uit.

Jorma de Ronde, 14-11-2014 | Geplaatst in Providers

Nexus 6 met sim only

De Nexus 6

Binnenkort (laatste geruchten: November of December volgens importeur Tech Data Mobile) komt de Nexus 6 ook in Nederland beschikbaar. Tele2 houdt het zelfs op eind oktober (al is niet duidelijk of het om de inschrijving of leverdatum gaat). Bij Tele2 kun je je trouwens ook inschrijven zodat je direct bericht krijgt als de Nexus 6 te koop is.

Andere providers hebben de Nexus 6 nog niet aangekondigd, maar misschien is de beste optie nog wel het toestel direct via de Google Play Store te kopen en dan daarbij een los sim only abonnement te nemen.

Jorma de Ronde, 17-10-2014 | Geplaatst in Toestellen

BoefProof - Hoe maak je je smartphone boef proof

Actie BoefProof: Wees dieven voor

Uit recente cijfers blijkt dat er jaarlijks meer dan 27.000 smartphones worden gestolen (meer dan 70 per dag!). Lees hieronder hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw smartphone niet meer aantrekkelijk is voor dieven en 'Boef Proof' wordt.
Nu meteen 'BoefProof' maken

Jorma de Ronde, 03-10-2014 | Geplaatst in Toestellen

Infographic - data verbruik van apps

Hoeveel data verbruikt een app

Uit het aantal bezoekers dat onze hoeveel data verbruikt een app-pagina bezoekt is wel gebleken dat het voor de meesten erg onduidelijk is hoeveel data een bepaalde app nu eigenlijk verbruikt.
Via onderstaande infographic is in één oogopslag duidelijk hoeveel elke app per maand gebruikt.

Onderzoek: 69% zou goedkoper uit zijn met andere provider dan huidige

Grote kans dat het goedkoper kan

Uit ons onderzoek van afgelopen week blijkt dat bij elke combinatie van minuten, sms, en mb's is er weer een andere provider het goedkoopst. Zelfs de provider die het vaakst het goedkoopst was (Tele2), was in 69% toch minder voordelig dan een andere provider.

Dit betekent dat er een grote kans is dat je huidige abonnement goedkoper kan.

Jorma de Ronde, 28-09-2014 | Geplaatst in Sim only

Sim only onderzoek: Tele2 in 31% goedkoopste, KPN in 0%

Sim only providers met elkaar vergeleken

In een uitgebreid onderzoek heeft Eensim gekeken naar de prijzen van sim only abonnementen (peildatum: 25-09-2014). Hierbij is uitgegaan van 264 verschillende combinaties van minuten-, sms,- en databundels. Hieruit blijkt Tele2 het vaakst de goedkoopste optie, terwijl KPN in geen enkel geval de goedkoopste is.

Jorma de Ronde, 25-09-2014 | Geplaatst in Sim only

Live voetbal kijken op je mobiel - 4g nodig of niet?

Live voetbal op je mobiel

Nu meer en meer content verplaatst van TV naar internet, en van internet naar mobiel internet, was het een kwestie van tijd tot ook voetbal mobiel te volgen was. De Eredivisie wordt in Nederland exclusief door Fox Sports uitgezonden, ook op mobiel. Eensim testte de kwaliteit en beleving op mobiel, en geeft advies over de juiste mobiele internetverbinding.

Jorma de Ronde, 01-09-2014 | Geplaatst in 4G
21 - 30 artikelen (van 74 totaal) worden getoond