Altijd €10 voordeliger dan bij provider exclusieve sim only aanbiedingen 14 dagen bedenktijd
Klantenservice (ma-vr, 9-17u)
Start chat

Nu ook BlackBerry Sim Only vergelijken

BlackBerry: net even anders

Sinds BlackBerry (toen nog RIM genaamd) in 1999 de eerste BlackBerry telefoon op de markt bracht heeft het toestel veel teweeg gebracht. Rond 2010 was het toestel enorm populair, vooral onder jongeren en zakelijk gebruikers, met name door de mogelijkheid om te 'pingen' (het gratis versturen van een berichtje naar een andere BlackBerry gebruiker, een soort SMS dus) en de ingebouwde email server (BlackBerry push email). Deze twee services hebben een speciaal BlackBerry abonnement nodig, al kun je een BlackBerry ook gebruiken als gewone smartphone, zonder deze services.

Onbeperkt bellen en internetten

Update 31-7-2014: tarieven geactualiseerd
Update 27-5-2013: nu ook onbeperkt bellen bundels vergeleken, zonder internet bundel

Direct vergelijken van abonnementen met

onbeperkt bellen onbeperkt bellen en internetten onbeperkt mobiel internet

Mobiele grootverbruikers

Tot een half jaar geleden kregen mobiele veelgebruikers elke maand te maken met torenhoge rekeningen. De meeste bundels kwamen niet verder dan 500 minuten en daarboven betaalde je dan het hoge 'buiten de bundel' tarief. Sinds een tijdje spelen providers nu ook in op de behoefte van deze veel-bellers en veel-internetters. Zo heeft Simyo een speciaal XXL-abonnement, maar met 1250 belminuten is dat toch niet 'onbeperkt' te noemen. In deze blogpost kijk ik naar echt 'onbeperkt alles' abonnementen.

Jorma de Ronde, 14-05-2013 | Geplaatst in Onbeperkt

Sim only abonnement verlengen

Waarom een sim only abonnement verlengen

Stel: je bent eigenlijk heel tevreden over je huidige mobiele abonnement en je mobiele telefoon. Je abonnement loopt al meer dan 1 jaar (of 2 jaar als je een 2-jarig abonnement had afgesloten), dus in principe zou je een nieuw abonnement af kunnen sluiten. Maar waarom zou je? Alles werkt nu prima en de kosten vallen ook best mee, een nieuw contract is weer een hoop gedoe..

Dit is een hele normale gedachtegang, maar kost je wel tientallen tot honderden extra euro's per jaar. Je kunt namelijk met maar héél weinig moeite je huidige abonnement verlengen met een mooie aanbieding. Dat betekent dat je tegen je provider zegt: luister, ik kan in principe een nieuw abonnement afsluiten, maar misschien hebben jullie nog een mooie deal voor mij.

Belkosten onder controle met een belplafond

Oplopende kosten

Update 7-2014: Youfone biedt nu ook een belplafond

Ten eerste is het natuurlijk van belang dat je goed uitzoekt wat voor jouw gebruik de voordeligste provider is. Maar ook als je die eenmaal hebt gevonden kun je toch voor onverwachte kosten komen te staan. Stel je hebt van tevoren een inschatting gemaakt van het aantal belminuten en het aantal MB's dat je nodig hebt (voor dat laatste kun je ook gebruik maken van onze datagebruik calculator), maar in de praktijk gebruik je toch een stuk meer. In de meeste gevallen betaal je dan een stuk duurder buiten-de-bundel tarief waardoor je rekening snel op kan lopen.
Een andere mogelijkheid is dat je je kind een mobiele telefoon meegeeft en hij of zij veel meer met zijn of haar vrienden belt dan je eerder had besproken. Ook dan krijg je te maken met een duurder tarief en extra kosten.

Nexus 4 met Sim Only voor €370

Nexus 4

Momenteel krijgt de Nexus 4 van Google overal lovende reviews, bekijk de volgende reviews maar eens bijvoorbeeld: androidplanet, engadget, techradar en de telegraaf. Voor maar $299,- (8GB versie) of $349,- (16GB versie) heb je een state-of-the-art smartphone in handen die ook nog eens de nieuwste versie van Android draait (Android 4.2 Jelly Bean op moment van schrijven). Er is alleen één probleem: de Nexus 4 wordt (nog) niet geleverd door Google in Nederland! Er zijn geruchten dat dit in het nieuwe jaar gaat veranderen, maar garanties zijn er zeker niet. Gelukkig is er nog een aantal andere opties om toch voordelig de Nexus in handen te krijgen.

Jorma de Ronde, 29-12-2012 | Geplaatst in Toestellen

Snelheid mobiel internet in de praktijk

Beloofde snelheid versus echte snelheid

Nadat ik vorige keer heb gekeken naar welke mobiele internet snelheid genoeg is om comfortabel op je telefoon te kunnen internetten wil ik vandaag kijken naar welke snelheid er in de praktijk gehaald wordt bij de verschillende providers. Er worden namelijk snelheden tot wel 14.4 Mbps geadverteerd, maar zelfs de providers zelf zetten er al bij dat het gaat om een zogenaamde 'theoretische snelheid' (vodafone bijvoorbeeld). Een beetje zoeken op internet levert helaas niet zoveel op, dus de beste manier om hier achter te komen is.. zelf te testen.

Internet op je mobiel: welke snelheid heb je nodig?

Snel, sneller, snelst

Telecom providers doen er natuurlijk alles aan om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Een van de verkoopargumenten is de internet snelheid die je op je mobieltje kunt behalen. Sommige providers beloven tot wel 14.4 Mbps, al staat er dan wel bij *theoretische snelheid, praktijk: tussen de 2 Mbps en 3 Mpbs. De meeste aanbieders bieden rond de 2 of 3 Mbps aan, met een enkele uitschieter naar beneden naar 1 Mbps. Theoretisch gezien dus een groot verschil, maar de praktijk snelheden lijken in ieder geval al wat dichter bij elkaar te liggen. In een andere blogpost heb ik gekeken naar welke snelheden je nou echt in de praktijk haalt (dus daadwerkelijk de internet snelheden meten van allemaal verschillende abonnementen van verschillende providers), maar hier wil ik graag uitvogelen wat voor snelheid je nou vandaag de dag nodig hebt om prettig op je telefoon te kunnen internetten. Ook kijk ik of 'onbeperkt internet', waarbij je na een bepaald limiet omlaag wordt geschroefd naar 32 of 64 kbps, nou wel zo handig is.

Laden van website bij verschillende mobiele internet snelheden

De getestte snelheden: 32 Kbps, 64 Kbps (dit zijn de snelheden waarnaar je wordt afgeknepen bij sommige providers als je over je bundel heen gaat), 0.76 Mbps, 1 Mbps, 2 Mbps, 3.6 Mbps, 7 Mbps en 14.4 Mbps. Ter vergelijking heb ik nog één filmpje toegevoegd dat het laden van de desktop website laat zien op een 'gewone' kabel internet verbinding van 50 Mbps.

Met een herinneringsmail loopt je dure abonnement niet langer dan nodig!

Betaal niet teveel, laat je dure abonnement niet te lang lopen

Bij veel abonnementen krijg je de eerste 6 of 12 maanden een mooi actietarief, maar daarna betaal je soms wel twee keer zoveel. Het is dus zaak om goed in de gaten te houden tot wanneer je abonnement loopt en dus ook tot wanneer je goedkopere tarief loopt.
Maar als je een 2-jarig abonnement bent aangegaan (beter niet doen! Lees hier waarom) moet je wel goed opletten om de einddatum van je abonnement niet ongemerkt voorbij te laten gaan (en dus veel meer te betalen dan nodig is).

Kies de juiste bundel bij sim only met internet

Internet bundel kiezen bij je (sim only) abonnement

Aangezien mobiel internetten buiten de bundel nog steeds schreeuwend duur is ben je aangewezen op een internet bundel bij je (sim only) abonnement. Maar hoe kies je nu de juiste bundel? Neem je de bundel te klein dan ga je alsnog buiten de bundel kosten betalen en kies je de bundel te groot dan betaal je weer onnodig veel geld. Het is dus zaak om zo goed mogelijk zicht te hebben op hoeveel MB's je nodig hebt per maand.

61 - 70 artikelen (van 74 totaal) worden getoond