Grote kans dat het goedkoper kan

Uit ons onderzoek van afgelopen week blijkt dat bij elke combinatie van minuten, sms, en mb's is er weer een andere provider het goedkoopst. Zelfs de provider die het vaakst het goedkoopst was (Tele2), was in 69% toch minder voordelig dan een andere provider.

Dit betekent dat er een grote kans is dat je huidige abonnement goedkoper kan.


Hoe onvoordelig is jouw provider

In de tabel hieronder kun je kijken welke provider je nu hebt, en hoe vaak een andere provider een goedkoper abonnement aanbiedt. Als je al eerder de providers goed hebt vergeleken (bijvoorbeeld met onze tool) zit je misschien al goed. Zo niet, dan zouden wij zeker aanraden om nog eens te kijken of je niet heel makkelijk goedkoper uit kunt zijn.

Jouw provider Hoe vaak is een ander goedkoper
KPN 100%
Vodafone 97%
Simyo 95%
Ben 94%
Hi 93%
Robin Mobile 92%
Youfone 91%
T-Mobile 90%
Hollandsnieuwe 90%
Telfort 89%
Tele2 69%
vergelijk jouw provider

Hoe kunnen alle percentages zo hoog zijn?

Op het eerste gezicht lijkt het misschien gek dat alle percentages zo hoog liggen. Dit komt omdat er ook veel mobiele providers zijn. Als alle providers even vaak de goedkoopste zouden zijn, en we bekijken 264 combinaties van minuten, sms, en mb (zoals in het onderzoek), dan zou elke provider in 9% de goedkoopste zijn. Daardoor is dus in 91% een andere provider goedkoper!

NB Er is hier geen rekening gehouden met hoe vaak een bepaalde combinatie van minuten, sms, en mb voorkomt.
Als er bijvoorbeeld één bepaalde combinatie van minuten, sms, en mb vaak voorkomt, en een bepaalde provider is bij die combinatie het goedkoopst, dan zou het werkelijke percentage waarin een andere provider goedkoper is lager liggen (voor die provider).
Omgekeerd betekent dat natuurlijk ook dat voor de andere providers het percentage dat een andere goedkoper is juist toeneemt!

Hoe het zit met de kwaliteit

Natuurlijk is prijs alleen niet het belangrijkste. Je wilt ook een goede service en een betrouwbaar netwerk hebben. In het onderzoek is daarom ook gekeken naar de cijfers die de providers krijgen van de consumentenbond. Daaruit blijkt dat alle providers een dikke voldoende scoren (minstens een 7.3), en dat duurdere providers het gemiddeld niet beter doen dan voordeligere providers.
Alleen selecteren op prijs is daarom helemaal geen slecht idee.

Conclusies

Overstappen naar een andere provider kan een hoop geld schelen. Zeker als je een abonnement hebt waarbij je een gratis telefoon kreeg, kun je erg veel besparen met een sim only abonnement van een andere provider (>€100,- per jaar).

Heb je al een sim only, dan ben je toch vaak goedkoper uit bij een ander telecombedrijf. Wel zul je natuurlijk moeten kijken hoeveel het precies scheelt en of je bijvoorbeeld nog aansluitkosten moet betalen bij het overstappen. Nummerbehoud is gelukkig tegenwoordig heel simpel geregeld en bij alle providers gratis.

De Eensim sim only vergelijker neemt alle factoren mee en laat je heel simpel zien wat voor jou de beste keus is.

Jorma de Ronde | Geplaatst in Sim only

Reacties