Altijd €10 voordeliger dan bij provider exclusieve sim only aanbiedingen 14 dagen bedenktijd
Klantenservice (ma-vr, 9-17u)
Start chat

Is groepsveiling.nl misleidend over mobiel bellen?

Goedkoper mobiel abonnement door collectieve veiling

Update: Reactie van groepsveiling.nl
Het korting bedingen door met een grote groep om een aanbieding te vragen bestaat al heel lang (onder meer met betrekking tot energie, brandstof, en verzekeringen). Voor de aanbieder heeft deze constructie als voordeel dat snel veel klanten binnengehaald kunnen worden, de consument krijgt daarvoor in ruil weer een leuke korting. Zo op het eerste gezicht een win-win situatie, en in veel gevallen is dat ook zo. Het bij elkaar brengen van groepen consumenten en aanbieders van een bepaalde dienst, hier wil ik het specifiek over mobiele telefonie abonnementen hebben, gebeurt door verschillende partijen, waarvan de meeste online actief zijn. Een van deze 'bij-elkaar-brengers' is groepsveiling.nl. Ik heb al eerder geschreven over groepsveiling.nl en kwam toen tot de conclusie dat er als consument zonder meer voordeel gehaald kan worden uit het meedoen met zo'n collectieve actie. Volgens eigen zeggen hebben zij een bereik van tenminste 350.000 consumenten, dus de acties die zij aanbieden worden door veel mensen gezien.

De goedkoopste sim only

Wat is de goedkoopste sim only

Een simpele vraag met meerdere antwoorden. Ik heb de vraag daarom ingedeeld in 5 verschillende categorieën: de allergoedkoopste sim only, goedkoopste sim only als je veel belt, goedkoopste sim only alles onbeperkt, goedkoopste sim only als je veel internet, en de goedkoopste sim only voor jouw wensen.

Jorma de Ronde, 06-09-2013 | Geplaatst in Sim only

Sim only zakelijk

Waarom een zakelijk sim only abonnement

De eerste vraag die in mij opkwam was: 'wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een normaal consumenten abonnement en een zakelijk abonnement'. Een simpele vraag, maar geen simpel antwoord. Ik heb de volgende redenen kunnen ontdekken waarom een ondernemer beter een (specifiek) zakelijk sim only abonnement zou kunnen nemen (lang niet elke provider levert al deze voordelen bij elkaar!):

  1. Voordelig of gratis onderling bellen tussen collega's binnen hetzelfde bedrijf (als alle bellers onder hetzelfde contract vallen dan)
  2. Meerdere sim-kaarten voor hetzelfde nummer (zogenaamd 'duo sim')
  3. De bel, sms, en internet verbruik gegeven van alle medewerkers inzien
  4. Persoonlijke accountmanager
  5. Verbruik wordt verdeeld over alle collega's (b.v. internetbundel wordt gedeeld door alle collega's)
  6. Voordelig of gratis bellen in het buitenland
Jorma de Ronde, 29-08-2013 | Geplaatst in Zakelijk

Mobiele aanbieders maken het de consument bewust moeilijk

Ondoorzichtigheid in het voordeel van de aanbieder

Ondoorzichtige abonnementen, bundels waar je aan vast zit, te hoge rekeningen achteraf, het is allemaal niet meer van deze tijd. Mobiele aanbieders bepalen wat voor jou het beste abonnement is en daar zit je dan vervolgens aan vast met een langlopend contract. Maar waarom? En is het wel het beste voor je?

Jorma de Ronde, 22-08-2013 | Geplaatst in Providers

Muziek op je mobiel - Spotify, Deezer, Rdio, of Napster?

Muziek streamen op je mobiel

Op de computer al redelijk ingeburgerd, op de mobiele telefoon nog niet echt gebruikelijk: het streamen van muziek. Muziek 'streamen' betekent dat je muziek luistert vanaf een server op internet. Op dit moment zijn er vier verschillende bedrijven die een grote (zeg maar 'gigantische') catalogus van liedjes aanbieden. Je hoeft daarbij dus geen muziek (b.v. een mp3) vooraf te downloaden, je kiest gewoon welke nummers je wilt luisteren en de muziek service speelt deze direct voor je af. Ikzelf heb allang geen verzameling mp3's meer, alles gaat via de service (Spotify in mijn geval). Zo heb ik overal direct toegang tot al mijn muziek en is het ook heel makkelijk om nieuwe muziek te ontdekken. Leuk optreden gezien in 'De wereld draait door'? Even opzoeken en ik speel het album af. Ideaal voor thuis, ook ideaal voor onderweg? Lees verder voor het antwoord!

T-Mobile stopt met vergoeden bestellingen

De mobiele abonnementen website en de vergoeding

Update: Reactie van T-Mobile!
Vrijwel alle sim only vergelijkers en online aanbieders van mobiele abonnementen krijgen een vergoeding wanneer een bezoeker via hun site een bestelling plaatst bij een provider. Deze constructie wordt 'affiliate marketing' genoemd. In zekere zin is het een win-win situatie: de provider krijgt er een extra klant bij, de affiliate krijgt een leuke vergoeding van de provider. Tot gisteren boden alle providers zo'n affiliate vergoeding aan. Elke vergelijker kon dus compleet zijn en op elke bestelling een commissie pakken. Tot veler verbazing heeft T-Mobile gisteren besloten om binnen een week te gaan stoppen met affiliate marketing. In deze post bekijk ik het 'waarom' en de gevolgen van deze beslissing.

Jorma de Ronde, 01-08-2013 | Geplaatst in Providers

Het 4G netwerk in Nederland - dekking, snelheid, en providers

4G in Nederland

Update 5 augustus 2013: Vodafone rolt 4G netwerk uit in Randstad
Update 15 november 2013: De Eensim 4G dekking checker laat direct zien welke provider(s) op jouw postcode al 4G aanbieden!

'4G' (ook wel 'LTE' genoemd, zie ook voetnoot 1) is een nieuwe standaard in mobiel dataverkeer. Het biedt tot 10x hogere snelheden ten opzichte van 3G. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld te videobellen met hoge (HD) kwaliteit, films te streamen of de verbinding te gebruiken als algemene internetverbinding. 4G biedt namelijk snelheden tot 50 Mb/s (megabit per seconde), vergelijkbaar met een ADSL of een kabelinternet abonnement. In de praktijk zal de snelheid waarschijnlijk wel iets lager komen te liggen (rond de 20 Mbs), maar nog steeds ruim voldoende voor surfen en filmpjes kijken. Het zal dan ook mogelijk zijn om je laptop -of misschien wel je desktop computer- via tethering of dongel met het internet op je telefoon te verbinden.

In deze blogpost ga ik in op de 4G dekking in Nederland op dit moment, wat 4G gaat kosten en welke providers het gunstigste 4G abonnement bieden. Dit artikel zal up-to-date gehouden worden zodat de meest recente informatie over de uitrol van de 4G netwerken hier te vinden is.

Jorma de Ronde, 23-07-2013 | Geplaatst in 4G

Sim only prepaid - bellen zonder contract

Prepaid sim only

Een prepaid sim only kaart is de ideale oplossing wanneer je niet zoveel belt of wanneer je belpatroon onregelmatig is (kom ik zo op terug). Vroeger was een groot voordeel van prepaid bellen dat je niet een jaar (of nog langer) vast zat aan een abonnement, maar tegenwoordig bieden veel providers maandcontracten aan die toch wel wat voordeliger zijn dan prepaid bellen. In deze blogpost ga ik in op de verschillen tussen een sim only abonnement en een sim only prepaid en hoe je de voordeligste prepaid voor jouw situatie kunt vinden.

Jorma de Ronde, 12-07-2013 | Geplaatst in Sim only

Sim only groepsveiling

Samen goedkoper bellen

Begin deze maand heeft groepsveiling.nl een groep potentiele klanten verzameld (130.000 maar liefst volgens de site zelf!) waarbij verschillende providers konden bieden om aan deze groep een zo voordelig mogelijk sim only aanbod te doen. Dit is zowel interessant voor de providers (in Het is niet bekend welke providers hebben meegedaan aan de veiling, maar in ieder geval Tele2, Youfone en HollandsNieuwe zijn genoemd), als voor consumenten. Voor de providers is het een kans om -potentieel- in één keer een heleboel klanten erbij te krijgen en voor de consument is dit de kans om met een leuke korting een nieuw abonnement af te sluiten. In deze post zoek ik uit hoeveel voordeel een dergelijke veiling biedt en dus of het zin heeft om mee te doen.
Update 18-06-2013: De veiling die in dit artikel besproken wordt is inmiddels afgelopen, je kunt dus geen gebruik meer maken van de hier besproken aanbiedingen. Binnenkort kun je je weer inschrijven voor de volgende veiling

Sim only maandelijks opzegbaar

De flexibele klant

Update: Youfone en Robin Mobile toegevoegd aan overzicht
De tijden dat je blij mocht zijn als je mobiel kon bellen zijn alweer lang voorbij, nu concurreren de telecom providers er lustig op los. Een positive ontwikkeling in deze concurrentiestrijd is de invoering van het maandelijks opzegbare abonnement. Nog steeds verkoopt elke provider je het liefst een 2-jarig abonnement (kijk maar naar waar de knopjes van het sim only samenstellen standaard op ingesteld staan!), maar er is nu tenminste een keuze mogelijk. Helaas betaal je altijd meer voor een abonnement dat per maand opzegbaar is ten opzichte van een langer lopend contract, maar dat is de prijs die je betaalt voor flexibel zijn. Op dit moment bieden vijf providers een maandelijkse opzegbaar sim only abonnement aan: Tele2, Simyo, Youfone, Robin Mobile, en Ben.

51 - 60 artikelen (van 74 totaal) worden getoond