Altijd €10 voordeliger dan bij provider exclusieve sim only aanbiedingen 14 dagen bedenktijd
Klantenservice (ma-vr, 9-17u)
Start chat

Gratis Playstation 4 of Wii U bij mobiel abonnement

Mobiel abonnement met kado

Omdat niet iedereen een nieuwe telefoon nodig heeft als hij een nieuw abonnement afsluit is het sinds een paar jaar mogelijk om -in plaats van een nieuwe telefoon- een kado te krijgen bij je abonnement. Zo'n kado kan van alles zijn, maar een wat Eensim betreft interessante categorie van kado's zijn de spelcomputers. Wij bekeken of het voordelig is om voor een gratis Playstation 4 of Wii U te kiezen bij je abonnement.

De grap van de 'sim only top 10'

De sim only top 10, top 5, of top 3

Op veel mobiele telefonie shops en vergelijkingssites vind je een blokje met de 'sim only top 10' (of top 5 of top 3). Het idee daarachter is dat bezoekers keuzestress willen voorkomen en geneigd zijn om te kiezen voor producten die ook door veel anderen gekozen worden. Op zich een logische gedachte natuurlijk. Maar is zo'n top 10 wel echt nuttig bij een product dat zo afhankelijk is van specifieke wensen als een telefonie abonnement?

Jorma de Ronde, 06-02-2014 | Geplaatst in Sim only

Sim only met los toestel

Los toestel met sim only abonnement

Vanaf vandaag kun je op Eensim ook kijken hoeveel je een los toestel in combinatie met een sim only abonnement je per maand gaat kosten. In veel gevallen is het namelijk voordeliger om je toestel los te kopen en daarbij een sim only abonnement te bestellen, in plaats van een abonnement waar je 'gratis' een telefoon bij krijgt. In de begindagen van de mobiele telefonie werden mobiele telefoons gratis of heel goedkoop bij een abonnement aangeboden om klanten te lokken. Dit was mogelijk omdat de abonnementsprijzen hoog lagen en klanten lang bij dezelfde provider bleven. Tegenwoordig is de consument een stuk wijzer en -ironisch genoeg- het voordeel van een abonnement inclusief telefoon daardoor stukken minder.

Jorma de Ronde, 24-01-2014 | Geplaatst in Toestellen

Mobiele telefonie aanbieders

Telefonie aanbieders in Nederland

In Nederland zijn er op dit moment drie aanbieders van mobiele telefonie met een eigen netwerk: KPN, Vodafone, en T-Mobile. Tele2 bouwt aan een eigen netwerk, maar maakt nu nog gebruik van het netwerk van T-Mobile. Een provider die gebruik maakt van het netwerk van een andere provider wordt een MVNO genoemd (wat staat voor: Mobile virtual network operator). Daarvan zijn er in Nederland een stuk meer.

Als we kijken naar alle aanbieders van mobiele abonnementen tellen we er 14, opgesomd in de onderstaande grafiek. Zes providers maken gebruik van het KPN netwerk (KPN zelf, Hi, Telfort, Simyo, Youfone, en Robin Mobile), drie providers van het netwerk van Vodafone (Vodafone zelf, Hollandsnieuwe, en Sizz), en vijf providers van het T-Mobile netwerk (T-Mobile zelf, Ben, Tele2, Simpel, en MTV Mobile).

Jorma de Ronde, 19-12-2013 | Geplaatst in Providers

SMS prijzen gekelderd, onbeperkt bellen in opkomst

Sim-only abonnementen anno nu: meer data én goedkoper sms’en

We hebben onze database met sim-only tarieven bij de telecomproviders weer eens uitgebreid onder de loep genomen. Daarbij hebben we met name gekeken naar de prijsverschillen en ontwikkelingen ten opzichte van een jaar geleden. Zoals uit het diagram al duidelijk naar voren komt is er een flinke verschuiving aan de gang. De enorme opmars van o.a. WhatsApp waarmee je tekstberichten gratis via internet kunt versturen moge duidelijk zijn. Die opmars heeft er toe geleid dat de behoefte aan sms’en aanzienlijk minder is geworden.

Jorma de Ronde, 19-11-2013 | Geplaatst in Sim only

Hoe onbeperkt is onbeperkt nu echt?

Onbeperkt: verschillen bellen, SMS, en internet

Verschillende providers bieden onbeperkt bundels aan. Meest populair is de 'onbeperkt SMS' bundel, dit zal vast ook te maken hebben met de enorme afname aan SMS-behoefte door online diensten als Whatsapp. Onbeperkt SMS betekent ook echt onbeperkt, in principe zou je een miljoen SMS per maand moeten kunnen versturen, zolang het maar gaat om persoonlijk en legitiem gebruik (een snelle rekensom leert trouwens dat als we uitgaan van de snelste SMS-er op dit moment (een SMS neemt dan 17 seconden in beslag) en gegeven dat er 60 x 60 x 24 x 30 = ~2.6 miljoen seconden in een maand zitten, je dan -mocht het je lukken non-stop te SMS-en- ongeveer 150.000 SMS-jes per maand zou kunnen versturen). Ook voor bellen zijn er onbeperkt bundels. In de meeste gevallen geldt er wel een Fair Use Policy, maar bij normaal gebruik zou je daarmee niet in de problemen moeten komen. Anders is het helaas bij onbeperkt internet bundels.

Jorma de Ronde, 12-11-2013 | Geplaatst in Onbeperkt

Onderling gratis mobiel bellen

Hoe kun je gratis onderling bellen

Hoewel mobiel bellen steeds goedkoper wordt kun de kosten flink oplopen als je veel belt. Als je veel met dezelfde mensen belt -je vriend of vriendin, je ouders, vrienden, etc- is dit normaal gesproken niet anders.

Gelukkig heeft een aantal providers hier wat leuks voor bedacht. Voor een beperkt aantal mobiele telefoonnummers die je vantevoren opgeeft kun je goedkoper -of soms zelfs gratis- bellen. In dit artikel bespreek ik de verschillende vormen van gratis onderling bellen en in welke situatie je het voordeligst uit bent.

Sim only nummerbehoud - 5 fabeltjes ontkracht

Nummerbehoud met sim only

Als je een los toestel koopt en daarnaast een sim only abonnement neemt ben je ook een stuk flexibeler dan wanneer je een abonnement inclusief telefoon neemt. Je hoeft niet meer te letten op welke provider welke telefoon levert, je kunt nu puur op prijs (en kwaliteit) van de provider vergelijken.
Er bestaat nog het misverstand dat als je je huidige nummer wilt behouden dit lastig zou zijn en een hoop gedoe met zich meebrengt. Hieronder lees je waarom nummerbehoud met een sim only abonnement super simpel is.

iPad abonnement - de opties

Mobiel internet met iPad abonnement

De verwachting is dat er binnen 2 jaar meer tablets dan computers (desktops) (bron: IDC rapport). Een groot voordeel van een tablet is natuurlijk dat je deze overal naartoe kunt nemen. Maar als er dan geen WiFi in de buurt is kun je niet zomaar online. Een oplossing om toch met je iPad op internet te kunnen is een (sim only) abonnement te kopen, speciaal voor de iPad. Op dit moment bieden vier providers zo'n speciaal tablet abonnement aan, in dit artikel worden deze opties -en alternatieven!- bekeken en vergeleken.

Jorma de Ronde, 01-10-2013 | Geplaatst in Toestellen

Sim only tarieven 1 jaar later: SMS prijzen gekelderd, opkomst van onbeperkt bellen

De veranderingen in sim only prijzen na 1 jaar

Deze week is onze database met sim only tarieven uitgebreid geanalyseerd. Ik was vooral benieuwd naar de prijsverschillen en ontwikkelingen ten opzichte van een jaar geleden. De grootste verandering is de keldering van de SMS prijzen. Door de enorme opmars van apps zoals Whatsapp waarmee korte tekstberichtjes gratis via internet verstuurd kunnen worden is de behoefde aan SMS-en sterk gedaald. Een tweede opvallende verandering is de opkomst van steeds grotere bundels. Dit is te zien bij het internet databundel aanbod, maar ook de belbundels worden steeds groter tot onbeperkt bellen aan toe. In deze blogpost bekijken we de veranderingen in meer detail.

Jorma de Ronde, 19-09-2013 | Geplaatst in Sim only
41 - 50 artikelen (van 74 totaal) worden getoond