Tech-bedrijven op 1 April

Traditioneel gezien worden er elk jaar op 1 April bijzonder veel nieuwe en innovatieve producten aangekondigd. Helaas blijft het vaak bij aankondigingen en zien deze technologische hoogstandjes nooit het levenslicht.
Eensim ging terug in de tijd en bekeek welke technologieën de afgelopen 5 jaar zijn aangekondigd en of er van al deze ideeën met een knipoog toch nog wat terechtgekomen is.


5 jaar geleden

Wat 5 jaar geleden werd aangekondigd zou inmiddels wel eens werkelijkheid geworden kunnen zijn. In de onderstaande tabel wat toen werd aangekondigd en de check vandaag of het al kan/werkt/er is.

Bedrijf Aankondiging En?? Bestaat het inmiddels?
Ford android-carAndroid auto. Een auto die zelf rijdt, gebaseerd op Google's Android besturingssysteem. JA! Je kunt ze nog niet bestellen, maar Google maakt wel degelijk zelf rijdende auto's
Lirpa lipra-100-f GSM die werkt met muntgeld of credit card. Voor elk belletje of SMS-je gooi je muntjes in je toestel of swipe je je credit card. Om de telefoon te legen ga je naar je provider. Nee. Hoewel.. betalen via je smartphone komt er wel aan
TXT'N'WALK TXT'N'WALKApp waarmee je kunt zien waar je loop terwijl je een SMS verstuurt. JA! De app Walk 'n Text doet precies wat was aangekondigd. Deze app kwam in 2013 op de markt.

2.5 van de 3 April fool's aankondigingen zijn inmiddels werkelijkheid geworden, niet slecht!

1 April 2010

Bedrijf Aankondiging En?? Bestaat het inmiddels?
Google Android Voor de (toen natuurlijk nog nieuwe) versie 2.5 van Android werd aangekondigd dat het mogelijk wordt om je telefoon op te laden via Wifi JA! Ok, opladen gaat niet via Wifi, maar draadloos opladen is wel degelijk mogelijk
Nokia App waarmee je een helicopter kunt besturen. Met de Nokia N900 kun je een echte, life-size helicopter besturen. Nee, maar het besturen van een r/c helicopter met je telefoon bleek wel mogelijk Nou ja, soort van dan

1 April 2011

Bedrijf Aankondiging En?? Bestaat het inmiddels?
Google Gmail Gmail Motion. Gebruik, in plaats van je keyboard en muis, je lichaam om commando's te geven. JA! Twee jaar later neemt Google Flutter over, een bedrijf dat zich specialiseert in.. invoer via handgebaren
Swype Thynk. Bestuur je telefoon met gedachten in plaats van swipen en je vingers. JA! De grote Amerikaanse telecom provider AT&T is bezig met een headset waarmee gekeken wordt of de gebruiker 'bezet' is of klaar is om een telefoontje te ontvangen. In het eerste geval wordt de beller direct naar voicemail gestuurd, in het tweede geval gaat de telefoon gewoon over.

1 April 2012

Bedrijf Aankondiging En?? Bestaat het inmiddels?
O2 o2-on-and-on-phone Telefoon met 1000 uur beltijd en 92 dagen stand-by (de batterij zie je nog net zitten aan de achterkant ;). Nee. Dit is wel een echte 'helaas'. Verdubbeling van batterij capaciteit zit er gelukkig wel aan te komen, maar laat nog even op zich wachten.
Toshiba shapes-oblongTablets in alle mogelijke vormen. JA! Nog lang niet alle mogelijke vormen zijn mogelijk, maar zeker met de komst van flexibele schermen is er meer mogelijk dan ooit.
Nokia Nokia_IceSmartphone gemaakt van.. ijs Nee. Maar goed, veel mensen zitten hier waarschijnlijk ook niet op te wachten.

En 1 jaar geleden

Bedrijf Aankondiging En?? Bestaat het inmiddels?
True + Co screen-shot-2013-04-01-at-3-38-08-pmRemote control bra. Bestuur je BH met een app, bepaal je decolleté met een simpele swipe Nee, al is de integratie van kleding en technologie zeker in gang gezet
Swiftkey Tilt key. In plaats van een keyboard gebruik je lichaamsbewegingen om tekst in te voeren. Nee. Maar het idee is pas een jaar oud, dit moet er zeker van gaan komen! ;)

En dat was het voor dit overzicht. Zo zie je maar: wat als grap begint, kan enkele jaren later ineens werkelijkheid worden!

Jorma de Ronde | Geplaatst in Sim only

Reacties