De kosten voor een telefoonabonnement kunnen fors oplopen.Wanneer de partner en kinderen ook nog eens een telefoon met abonnement gebruiken, kom je op hoge maandlasten uit. We hebben hieronder uiteen gezet hoe je gemakkelijk kunt besparen wanneer het hele gezin een sim only abonnement nodig heeft.


Wat is het voordeel van een familieabonnement?

Het voordeel van een familieabonnement is dat er met een familieabonnement gemakkelijk op de belkosten bespaard kan worden. Hoe die besparing tot stand komt, hangt af van de specifieke provider. De ene provider zal per abonnement een maandelijkse korting geven, waar een andere provider het uitwisselen van MB's en belminuten mogelijk maakt, zodat je de MB's naar behoefte kunt verplaatsen naar een ander abonnement. Zo voorkom je dat je voor het ene abonnement MB's of belminuten moet bijkopen of buiten je bundel belt, terwijl je in het andere abonnement de MB's of belminuten die maand niet eens op zult maken.

Welke kortingen bieden providers?

De kortingen die providers bieden, verschillen fors. De ene provider zal bij het afsluiten van een familieabonnement meer voordeel bieden dan de andere provider. Dat betekent echter niet dat je bij minder voordeel per definitie duurder uit bent. Een provider kan op zichzelf immers alsnog goedkoper zijn. Hieronder zullen we kort enkele providers bespreken met de mogelijkheden om als gezin te besparen.

KPN

Bij KPN is het mogelijk om voor alle leden in het gezin een los abonnement af te sluiten. Wanneer je vervolgens ook nog Alles-in-1 afsluit bij KPN (dat is bellen, internet en interactieve televisie), kom je in aanmerking voor de voordelen die bij KPN Compleet gelden. Je krijgt daardoor voor elk afgesloten mobiel abonnement een maandelijkse korting van € 5,00. Daarnaast wordt het aanbod voor de televisie uitgebreid met gratis zenders en films, zoals FOX Sports Eredivisie, het Kids- of Pluspakket. Ook krijg je bij KPN Compleet tweemaal zoveel data en belminuten. Wanneer je 300 belminuten per maand denkt nodig te hebben, is een abonnement voor 150 belminuten dus al voldoende! En wanneer je per maand 10 GB data verstookt, kun je volstaan met een 5 GB bundel - die 5 GB wordt immers al verdubbeld. Zo betaal je voor 10 GB niet € 38, maar heb je voldoende aan het pakket van € 28, met ook nog eens € 5 extra korting, dus betaal je € 23 per maand! Twee andere voordelen zijn nog dat je gratis onderling kunt bellen en onderling MB's kunt delen. KPN lijkt hierdoor ideaal te zijn voor eenieder die gebruik wil maken van het kwalitatief goede netwerk van KPN, zonder elke maand een vermogen aan abonnementskosten kwijt te zijn.

Ziggo

Een andere provider die speciaal aan gezinnen heeft gedacht bij het samenstellen van sim only bundels, is Ziggo. Bij Ziggo sluit je - in tegenstelling tot bijvoorbeeld KPN - niet meerdere bundels af, maar sluit je voor het hele gezin totaal één pakket af. Het voordeel hiervan is dat je ook maar één maandfactuur krijgt en dat belminuten en MB's uit één bundel worden gehaald. Je hoeft dus niet bewust MB's en belminuten tussen de gebruikers uit te wisselen, maar kunt gewoon op elk toestel zoveel gebruiken als je wil (zolang het totaal maar niet boven de bundel uitkomt).

Bij Ziggo krijg je standaard twee simkaarten. Dat aantal is tot een totaal van vijf simkaarten uit te breiden, zodat twee partners met drie kinderen van het abonnement gebruik kunnen maken. Een bundel met 9 GB data en onbeperkt bellen en sms'en kost € 45 per maand. Voor een bundel met 3 GB data en onbeperkt bellen tel je maandelijks € 27,50 neer. Hierbij zitten dus twee simkaarten inbegrepen, een extra simkaart kost € 10 per maand.

Telfort

Een derde provider die familiekorting aanbiedt, is Telfort. Bij Telfort kun je meerdere abonnementen afsluiten en profiteren van korting wanneer je zowel Telfort Mobiel als Telfort Internet afneemt. Als je Telfort Interactieve TV gebruikt, heb je sowieso ook al Telfort Internet en kom je dus bij het afsluiten van Telfort Mobiel ook in aanmerking voor de combinatiekorting.

Bij Telfort krijg je niet standaard een bepaald bedrag aan korting, maar kun je zelf een voordeel uitkiezen. De eerste optie waar je uit kunt kiezen, is een MB en belminuten verdubbellaar. Wanneer je 300 MB's hebt, krijg je met de verdubbellaar 600 MB per maand. Hiervoor geldt wel een maximum van vijf abonnementen per adres.

Een andere optie is om te kiezen voor de combinatiekorting, waarbij je € 5 voordeel op de maandfactuur ontvangt. Deze korting geldt per adres en kan dus niet worden opgeteld.

Optie drie is om te kiezen voor een gratis FOX Sports Eredivisie abonnement. Voor echte voetbalfanaten is dit misschien de meest rendabele korting, gezien de normale prijs van € 7,50 per maand.

De vierde en laatste optie is het Gratis Opnemen pakket ter waarde van € 5 per maand. Hiermee kun je eenvoudig programma's opnemen als je ze op een later moment wil terugkijken.

Conclusie

Er zijn dus diverse providers die op een of andere manier een familiekorting aanbieden. Hoe dat precies aangeboden wordt, verschilt per provider. Welke provider voor uw situatie het meest geschikt is, valt dus niet in zijn algemeenheid te stellen.

Jorma de Ronde | Geplaatst in Sim only

Reacties