iPhone 6 sim only

Het nieuwste toestel van Apple is op dit moment nog niet beschikbaar, maar toch is het slim om nu al te kijken naar de aanschafopties.

Update: iPhone 6 (los) beschikbaar bij belsimpel

Waar vroeger een abonnement met daarbij een 'gratis' toestel de enige en beste optie was, zijn er nu meer mogelijkheden. Het belangrijkste alternatief voor een iPhone 6 abonnement is een losse iPhone 6 met daarbij een sim only abonnement. In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van deze optie.


iPhone 6 los goedkoper dan met abonnement

Een iPhone 6 in combinatie met een sim only abonnement houdt in dat je de iPhone 6 los koopt. Dit betekent een grote uitgave in één keer (de iPhone 6 gaat zeer waarschijnlijk tussen de €750 en €950 voor het duurste model kosten). Daar staat tegenover dat je abonnementskosten een flink stuk lager komen te liggen. Nemen we de iPhone 5s als voorbeeld, dan zien we dat een abonnement van Hi met 100 belminuten en 2GB aan data €45,- per maand kost. Daar komen dan nog éénmalige kosten van €99,- voor het toestel en €29,95 aansluitkosten bij. Het abonnement loopt 2 jaar, waardoor je uitkomt op een totaalbedrag van €1208,95. Een vergelijkbaar sim only abonnement van Hi (maar dan met 3GB data) kost €25,- per maand met €19,95 aansluitkosten. De iPhone 5s los is verkrijgbaar voor €565,- waarmee je op een totaal van €1184,95 uitkomt. Dit is dus goedkoper, ook al betaal je in eerste instantie meer!
Kies je voor een goedkopere provider dan Hi, bijvoorbeeld Youfone, dan kom je op een totaal van €1055,- (een besparing van meer dan €150,-).
Samengevat in een tabel:

Optie Kosten in 1x Maandelijkste kosten Totale kosten over 2 jaar
Hi incl. iPhone 5s €128.95 €45,- €1208,95
Hi sim only, iPhone 5s los €584,95 €25,- €1184,95
Youfone sim only, iPhone 5s los €575,- €20,- €1055,-

De voor- en nadelen van iPhone 6 met sim only

In de onderstaande tabel staan de voor- en nadelen van sim only met los toestel, relatief ten opzicht van een toestel met abonnement, opgesomd.

Voordelen Nadelen
  • Je hoeft niet te wachten tot je abonnement is afgelopen
  • Je bent helemaal vrij in de keuze van je provider
  • Je kunt de iPhone 6 kopen zodra deze beschikbaar is (niet wachten tot provider deze in assortiment heeft)
  • Vaak goedkoper dan een abonnement inclusief toestel
  • In één keer een groot bedrag betalen
  • Twee verschillende partijen voor support (provider en winkel waar toestel gekocht)

Waar sim only en toestel kopen

Uitzoeken waar je de iPhone 6 goedkoop kunt krijgen en welke sim only de meeste voordelen biedt kan een hoop uitzoekwerk zijn. Eensim heeft daarom een tool gemaakt waarmee je direct kunt zien wat de voordeligste combinatie voor jouw wensen oplevert. Zodra de iPhone 6 in de winkel ligt komt deze tool online. Sowieso kun je nu al kijken wat voor jou de goedkoopste sim only is, je hoeft immers niet te wachten tot je abonnement afloopt om de iPhone 6 straks te kopen. Op die manier bespaar je nu al geld, geld dat je straks bij de aanschaf goed kunt gebruiken.
Sim only vergelijken kun je makkelijk en snel hier doen.

Conclusies

Het nemen van een sim only abonnement in combinatie met een iPhone 6 heeft een paar grote voordelen ten opzichte van een abonnement met toestel. De belangrijkste daarvan zijn dat je niet hoeft te wachten tot je abonnement is afgelopen om de iPhone te kopen, dat je vaak uiteindelijk goedkoper uit bent, en dat je helemaal vrij bent in de keuze van je provider. Nadeel is wel dat je het toestel in één keer moet betalen, wat in het geval van de iPhone 6 een flink bedrag betekent (vanaf €750,-). Met de tools van Eensim kun je snel zien wat voor jou de voordeligste opties zijn.

Reacties