Altijd €10 voordeliger dan bij provider exclusieve sim only aanbiedingen 14 dagen bedenktijd
Klantenservice (ma-vr, 9-17u)
Start chat

Is onbeperkt bellen per dag van Youfone voordelig?

Onbeperkt bellen?

Onlangs heeft Youfone een 'onbeperkt per dag bellen/sms-en' abonnement geintroduceerd. Het concept is simpel: elke dag dat je niet belt of smst betaal je niks, wanneer je wel belt (of smst) betaal je €1,50 per dag (en dus verder geen extra kosten voor bellen die dag, dat wil zeggen, tot 23.59u dezelfde dag). Voor internetten geldt eenzelfde principe, alleen betaal je dan €2,50 per dag.

Bovenstaande klinkt in eerste instantie aantrekkelijk, maar ik wilde toch even kijken in welke gevallen zo'n abonnement nu voordelig is. Daarom heb ik 3 scenario's doorgerekend: iemand die heel weinig belt, iemand die heel veel belt en iemand die sporadisch belt, maar dan meestal wel lang (>30 min).

Jorma de Ronde, 05-10-2012 | Geplaatst in Onbeperkt

iPhone 5 met Sim Only voordeliger dan met abonnement

iPhone 5 met Sim Only

Het is bijna zover, de nieuwe iPhone zal over een weekje ook in Nederland te koop zijn! Met de introductie staat elke provider te dringen om de iPhone 5 in combinatie met een abonnement te verkopen. De klant wil graag de nieuwste telefoon en de provider heeft natuurlijk graag een nieuwe klant erbij. Omdat de iPhone 5 een dure telefoon is krijg je 'em meestal niet helemaal gratis bij een abonnement, maar een flinke korting komt er zeker bij. De meeste korting krijg je bij een 2 jarig abonnement, dan verdient de provider natuurlijk ook het langst aan jou (voor 6 redenen waarom een 1 jarig abonnement vaak gunstiger is kun je deze blogpost lezen). Eensim vroeg zich af op hoeveel euro je eigenlijk uit zou komen als je nu een iPhone los zou kopen en dan een sim only abonnement erbij neemt.

Jorma de Ronde, 25-09-2012 | Geplaatst in Toestellen

6 redenen om voor een 1-jarig i.p.v. een 2-jarig abonnement te kiezen

Een belangrijke keuze die je moet maken bij het kiezen van een nieuw (sim only) abonnement is de duur van het contract (ook wel de contract periode genoemd). Op het eerste gezicht lijkt de keuze altijd makkelijk: bij een 2-jarig abonnement zijn de kosten veel lager!
Maar is dat eigenlijk wel echt zo.. ik heb eens goed gekeken naar alle abonnementen en het blijkt dat het verhaal toch anders ligt: ik kan beter kiezen voor een 1-jarig abonnement! Hoe komt dat?

eensim van start!

Vandaag, 1 september 2012 is het dan zover: eensim gaat officieel van start!

Als je een nieuw project start moet je je altijd afvragen wat dit toe gaat voegen aan al die websites die er al op internet staan. Wat maakt eensim nou zo'n toevoeging aan het web?

In dit geval is het antwoord simpel: toen ik zelf een sim only abonnement probeerde te vinden kostte me dat veel meer tijd dan ik gedacht had. Het lijkt wel alsof bijna elke provider het zo moeillijk mogelijk maakt om uit te vinden hoeveel je abonnement nou gaat kosten en wat je daar precies voor terug krijgt!
Het is vast een briljante verkoop strategie, maar voor mij als simpele consument was het een grote frustratie. Er zijn wel een paar vergelijkingssites, maar die holpen mij niet echt: nog steeds kreeg ik soms wel tientallen opties per provider te zien waar ik dan zelf lekker uit kon gaan zoeken welke voor mij geschikt was, bijna terug bij af dus.

Jorma de Ronde, 01-09-2012 | Geplaatst in Sim only
71 - 74 artikelen (van 74 totaal) worden getoond