Nexus 4

Momenteel krijgt de Nexus 4 van Google overal lovende reviews, bekijk de volgende reviews maar eens bijvoorbeeld: androidplanet, engadget, techradar en de telegraaf. Voor maar $299,- (8GB versie) of $349,- (16GB versie) heb je een state-of-the-art smartphone in handen die ook nog eens de nieuwste versie van Android draait (Android 4.2 Jelly Bean op moment van schrijven). Er is alleen één probleem: de Nexus 4 wordt (nog) niet geleverd door Google in Nederland! Er zijn geruchten dat dit in het nieuwe jaar gaat veranderen, maar garanties zijn er zeker niet. Gelukkig is er nog een aantal andere opties om toch voordelig de Nexus in handen te krijgen.


Nexus 4 met sim only

Eensim richt zich volledig op de sim only markt, het is dus ook niet verwonderlijk dat de oplossing uit deze hoek komt. Als je een sim only abonnement aanschaft betaal je de laagste abonnementskosten en ben je vrij om je bespaarde euro's uit te geven aan welke telefoon je maar wilt. Dat kan dus ook een telefoon zijn die niet in Nederland, maar wel in het buitenland beschikbaar is (zoals de Nexus dus). Het makkelijkste is om tijdens een vakantie of zakenreis de Nexus in de winkel te kopen en dan thuis een sim only erbij te zoeken, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. In dat geval heb je in ieder geval de volgende twee opties:

  • Koop de Nexus bij een Nederlandse importeur zoals belsimpel. Groot nadeel van deze methode is dat dit flink duurder is, momenteel kost de Nexus daar €577,-
  • Koop de Nexus in het buitenland via een mail forwarding service. Hieronder leg ik uit wat dat is, maar meteen met het goede nieuws te komen: voor minder dan €400,- heb je op deze manier al een Nexus

Kopen van de Nexus 4 in de VS

Er bestaat een aantal websites die je een Amerikaans adres aanbieden waarmee je een bestelling in de VS kunt doen. De grootste en bekendste is MyUS. Je bestelling wordt dan op dat adres bezorgd en tegen betaling van de verzendkosten en een kleine vergoeding sturen zij het pakket dan weer naar je door. De levertijden vallen erg mee, indien de Nexus op voorraad is (en dat kan soms een probleem zijn!) kan deze binnen een week al op je deurmat liggen. Hoe steekt het kostenplaatje nu in elkaar:

Product of service Kosten
Nexus 4 in Google Store (8GB) €233,- ($313,-)
Verzendkosten ongeveer €30,- ($41,- via MyUS)
Service kosten MyUS ongeveer €30,- (10% over order + $10 setup + $3 insurance)
21% BTW (betaald aan bezorger pakket) €60,-
Douanekosten (betaald aan bezorger pakket) €17,-
----- -----
Totaal €370,-

Voor de Nexus 4 16GB kun je daar ongeveer €50,- bij optellen, in dat geval kom je dus op zo'n €430,-. Dat scheelt toch maar mooi meer dan €140,- op de Nederlandse import prijs. Belangrijk: je zult de Nexus wel via een proxy moeten bestellen, aankopen met een Nederlands IP adres zijn niet mogelijk. Ook worden niet alle credit cards ondersteund aangezien er bij sommige een adres check wordt gedaan.

Een andere mogelijkheid is om alles te laten regelen door fromus2eu. Je plaatst de bestelling dan via deze website en je betaalt vooraf het hele bedrag. Je betaalt dan wel iets meer (€359,- voor de Nexus 8GB en €399,- voor de 16GB versie, hier komen nog wel de BTW kosten bij!), maar het scheelt je wel een hoop administratie.

Een laatste mogelijkheid is nog om een sim only via eensim te bestellen en de Nexus door ons te laten bestellen. Ook dan dien je vooraf het hele bedrag over te maken, maar ontvang je de Nexus netjes in de brievenbus zonder verdere zorgen. De kosten daarvoor bedragen €320,- voor de Nexus 8GB en €360,- voor de 16GB versie (Let Op: De BTW en douanekosten dien je dan nog wel zelf te betalen!). Om de Nexus via eensim te bestellen kun je gebruik maken van dit formulier.

Het is op dit moment niet meer mogelijk de Nexus 4 via Eensim te bestellen.

Conclusie

Met een beetje werk of slim kiezen waar je bestelt kun je ook in Nederland al een Nexus 4 krijgen. Neem je deze in combinatie met een voordelig sim only abonnement dan zit je -bij wijze van spreken- voor een dubbeltje op de eerste rang: een top toestel voor een super voordelige prijs en de laagst mogelijke abonnementskosten.

Reacties