Los toestel met sim only abonnement

Vanaf vandaag kun je op Eensim ook kijken hoeveel je een los toestel in combinatie met een sim only abonnement je per maand gaat kosten. In veel gevallen is het namelijk voordeliger om je toestel los te kopen en daarbij een sim only abonnement te bestellen, in plaats van een abonnement waar je 'gratis' een telefoon bij krijgt. In de begindagen van de mobiele telefonie werden mobiele telefoons gratis of heel goedkoop bij een abonnement aangeboden om klanten te lokken. Dit was mogelijk omdat de abonnementsprijzen hoog lagen en klanten lang bij dezelfde provider bleven. Tegenwoordig is de consument een stuk wijzer en -ironisch genoeg- het voordeel van een abonnement inclusief telefoon daardoor stukken minder.


Voordelen van een los abonnement met los toestel: prijs

Laten we beginnen met een voorbeeldje: stel ik wil een iPhone 5C met daarbij 300 belminuten, geen SMS bundel, en 500 MB data. Bij Vodafone kan ik niet kiezen voor 500 MB, het minimum is 1 GB bij een Red Essential abonnement inclusief 300 belminuten. Als ik voor dit abonnement kies (1-jarig) betaal ik per maand €55,- en éénmalig €226,04 + €30,- aansluitkosten. Op jaarbasis komen we dan op €916,04.

Bij T-Mobile kunnen we kiezen voor een abonnement met 300 belminuten en 500 MB voor €36,- per maand en €399,95 éénmalig + €30,- aansluitkosten. Op jaarbasis komen we bij T-Mobile uit op €861,95.

Los is de iPhone 5C verkrijgbaar vanaf €519,-. Omdat we het toestel los kopen kunnen we nu kiezen voor elk mogelijk sim only abonnement. Via de Eensim vergelijker zien we dat Tele2 de goedkoopste optie biedt voor 300 belminuten met 500 MB data (€14,- per maand). In totaal komen we bij deze optie op €687,-. Dit scheelt dus zo al meer dan €225,- met de Vodafone optie en meer dan €170,- met de T-Mobile optie.

Voordelen van een los abonnement met los toestel: flexibiliteit

Wanneer je een sim only abonnement combineert met een los toestel kun je zelf kiezen bij welke provider je een abonnement neemt en waar je je telefoon bestelt. Je bent dus niet meer afhankelijk van welke combinatie van telefoon en abonnement de provider van je keuze beschikbaar heeft. Zoals we in het voorbeeld hierboven zagen kan het zijn dat een provider geen abonnement heeft met het gewenste aantal minuten, SMS, of data. Of misschien heeft een provider een bepaald toestel niet in haar assortiment. Zelf kiezen geeft je alle vrijheid.

Nadelen van een sim only met los toestel

Geen enkele keuze biedt alleen maar voordelen en dat is hier niet anders. Een nadeel van deze constructie is dat je wel in één keer het totaalbedrag van je gewenste toestel op moet hoesten. Niet iedereen heeft zin -of de mogelijkheid- om meer dan €600,- ineens te betalen (niet ondenkbaar voor een high-end toestel). Belangrijk is het om te bedenken dat in sommige gevallen een provider een scherpe aanbieding kan hebben die uiteindelijk voordeliger is dan het toestel los kopen. Vaak zal dat niet het geval zijn, maar houdt deze mogelijkheid in je achterhoofd.

Eenvoudig prijzen vergelijken

Om het makkelijker te maken om te zien hoeveel je nu kwijt bent voor een los toestel met sim only combinatie heeft Eensim een tool ontwikkeld waarmee je in één oogopslag de totale kosten kunt zien. Je kunt de tool gebruiken door het gewenste toestel te kiezen via de overzichtspagina. In een later stadium worden hier ook de prijzen van dit toestel in combinatie met een abonnement (dus: abonnement inclusief toestel) bij gezet zodat je helemaal snel kunt vergelijken.

Heb je opmerkingen of verzoekjes, plaats dan een commentaar onderaan deze pagina!

Reacties