Wat is de goedkoopste sim only

Een simpele vraag met meerdere antwoorden. Ik heb de vraag daarom ingedeeld in 5 verschillende categorieën: de allergoedkoopste sim only, goedkoopste sim only als je veel belt, goedkoopste sim only alles onbeperkt, goedkoopste sim only als je veel internet, en de goedkoopste sim only voor jouw wensen.


Gewoon de allergoedkoopste sim only

Om maar met een flauwe te beginnen: hoeveel betaal je voor het allergoedkoopste sim only abonnement. Hier worden er dus geen voorwaarden gesteld, gewoon puur kijkend naar de kosten. We komen dan tot de volgende top 5:

Provider Sim only kosten* Wat krijg je ervoor
Telfort €0,- 0 minuten/sms/mb details
Youfone €1,25 0 minuten/sms/mb details
Tele2 €3,00 100 minuten of sms, 0 mb details
Simyo €4,25 100 minuten of sms, 0 mb details
Ben €4,26 60 minuten, 0 sms/mb details

* Kosten zijn gemiddeld per maand gedurende het 1e jaar, inclusief bijkomende kosten zoals aansluitkosten, etc.

Een sim only waar je helemaal niks voor betaalt levert je niet direct iets op, al zou je natuurlijk kunnen zeggen dat je in ieder geval altijd bereikbaar bent. In tegenstelling tot prepaid hoef je geen tegoed op te waarderen, dus in sommige gevallen kan het eigenlijk best interessant zijn om zo'n 0 euro abonnement af te sluiten. Van de abonnementen mét minuten betaal je bij Tele2 en Simyo hetzelfde maandbedrag (€3,00), maar zijn de aansluitkosten bij Simyo hoger (€14,99 tegenover €0,- bij Tele2).

De goedkoopste sim only als je veel belt

Als je heel veel belt kun je maar beter zorgen dat je veel minuten in je bundel hebt, buiten de bundel kosten liggen over het algemeen stukken hoger en kunnen zorgen voor hele hoge rekeningen. 'Wat is veel' kun je je afvragen. Ik ben hier uitgegaan van iemand die elke dag 1 uur belt (dus 60 minuten per dag = 30 x 60 minuten = 1800 minuten per maand). Geen enkele provider blijkt met zulke grote bundels te werken. Wel kent een aantal providers een zogenaamd 'onbeperkt bellen' abonnement. Dat is natuurlijk nog mooier dan een 1800 minuten bundel. De top 5 van heel veel bellen sim only's is:

Provider Sim only kosten* Wat krijg je ervoor
Simpel €23,70 onbeperkt minuten, 0 sms/mb details
T-Mobile €29,67 onbeperkt minuten en sms, 250 mb details
Vodafone €35,25 Onbeperkt minuten en sms, 2000 mb details
KPN €39,16 Onbeperkt minuten en sms, 250 mb details
Robin Mobile €40,78 onbeperkt minuten, sms, en mb details

* Kosten zijn gemiddeld per maand gedurende het 1e jaar, inclusief bijkomende kosten zoals aansluitkosten, etc.

Het hangt een beetje af van of je verder nog wat doet met je gsm welke sim only hier het voordeligst uit de bus komt. Gebruik je altijd Wifi en whatsapp je in plaats van SMS-en, dan ben je met Simpel het beste uit. Wil je ook veel SMS versturen en internetten, dan kom je al snel op Vodafone of Robin Mobile (onbeperkt alles) uit.

De goedkoopste sim only als je veel internet (zonder Wifi)

Wifi vind je op steeds meer plekken, vaak heb je dus helemaal geen mobiel internet meer nodig. Toch komt het natuurlijk genoeg voor dat je op een plek bent waar er geen Wifi accesspoints zijn (in de bus?). Als je in die gevallen veel internet dan wil je graag een abonnement waar je veel mb's voor weinig krijgt. Het is nog lastiger om te bedenken wat 'veel mb's' precies is dan het bepalen van wat 'veel bellen' is. Ik ben nu uitgegaan van 4 gb (= 4000 mb) per maand. Dit ligt ver boven het gemiddelde (500 mb per maand), hoewel het natuurlijk altijd denkbaar is dat iemand nog meer verbruikt. Met 4 gb kun je per dag een half uur Youtube video's bekijken of een half uur Skypen, plús een half uur muziek streamen via bijvoorbeeld Spotify (je kunt met de datacalculator tool zelf berekenen wat je met een bepaald aantal mb's kunt). De top 5 in deze categorie is als volgt:

Provider Sim only kosten* Wat krijg je ervoor
Hi €31,66 0 minuten, onbeperkt sms, 4000 mb details
T-Mobile €32,67 0 minuten, onbeperkt sms, 5000 mb details
Robin Mobile €40,78 onbeperkt minuten, sms, en mb details
Vodafone €41,25 Onbeperkt minuten en sms, 4000 mb details

* Kosten zijn gemiddeld per maand gedurende het 1e jaar, inclusief bijkomende kosten zoals aansluitkosten, etc.

Ik ben hier maar tot een top 4 gekomen omdat andere providers standaard geen bundels van 4 gb bieden. In dat geval moeten er extra mb bundels bijkomen waar de kosten zo hoog oplopen (hoger dan €60,-) dat ze eigenlijk niet meer interessant zijn. Ook hier geldt weer dat de goedkoopste sim only afhangt van je precieze gebruik. Wil je alleen maar internetten dan ben je met Hi goedkoop uit, wil je ook veel bellen dan kom je op Robin Mobile of Vodafone.

Goedkoopste sim only alles onbeperkt

En met deze categorie zijn we weer helemaal rond: we begonnen met een sim only zonder ook maar één enkele minuut in de bundel, nu zijn we uitgekomen bij de categorie 'onbeperkt belminuten, en onbeperkt sms-en, en heel veel internet gebruiken'. Er is één provider die echt onbeperkt alles biedt (zonder limiet), voor de overige providers heb ik het minimum gesteld op 4 gb aan data en onbeperkt bellen en SMS-en. Verder dan een top 3 kwam ik hier niet mee, deze ziet er als volgt uit:

Provider Sim only kosten* Wat krijg je ervoor
Robin Mobile €40,78 onbeperkt minuten, sms, en mb details
Vodafone €41,25 onbeperkt minuten en sms, 4000 mb details
T-Mobile €51,67 onbeperkt minuten en sms, 5000 mb details

* Kosten zijn gemiddeld per maand gedurende het 1e jaar, inclusief bijkomende kosten zoals aansluitkosten, etc.

Hoe veeleisender de gebruiker, des te minder providers er overblijven om in overweging te nemen. Voor de 'onbeperkt alles' gebruiker ben ik nog maar tot een top 3 gekomen. Interessant is dat de provider die echt alles onbeperkt aanbiedt ook nog de goedkoopste is. Aangezien het hier gaat om een relatief nieuwe provider blijft het natuurlijk wel afwachten hoe de service is en of deze provider over een jaar nog bestaat.

De goedkoopste sim only voor jouw wensen!

Bovenstaande lijstjes zijn leuk om te lezen en interessant als je in één van de doelgroepen valt. Voor de meeste lezers zal gelden dat de wensen anders zijn. Het wordt natuurlijk een beetje onoverzichtelijk als ik hier alle mogelijkheden op zou gaan sommen, maar er is een veel betere oplossing. De sim only vergelijken tool is precies bedoeld om de best passende sim only te vinden. Je kunt je wensen wat betreft minuten, sms, en internet opgeven en de tool rekent direct uit welke providers voor jou voordelig zijn.

Heb je nog een leuk idee voor een 'goedkoopste sim only ...', geef deze door in de comments en ik neem 'em zo snel mogelijk mee!

Jorma de Ronde | Geplaatst in Sim only

Reacties