Het is weer zover. Binnenkort verlengt de provider je telefoonabonnement weer automatisch. Wil je dat wel? Wat zijn de voor- en nadelen van het verlengen van je sim only abonnement? In deze blog zetten we de feiten op een rij.


Ander abonnement bij dezelfde provider

Er ontstaat nogal eens verwarring over het verlengen van een abonnement. Meestal betekent het niet dat je per se hetzelfde abonnement moet verlengen. Zolang je bij dezelfde provider blijft kun je een abonnement verlengen en tegelijkertijd kiezen voor een passender pakket. Stel dat je nu een all-in abonnement hebt en je smartphone nog uitstekend werkt. Dan kun je je abonnement verlengen en veranderen in een sim only abonnement.

Expliciet verlengen

Als je een abonnement stop wilt zetten moet je dat expliciet bij de provider vermelden. Anders loopt een abonnement automatisch door. Dan zou je zeggen dat je niet expliciet hoeft te melden dat je het abonnement graag verlengt als je er tevreden mee bent. Daar denken wij anders over. Het heeft namelijk een aantal voordelen om wel expliciet je abonnement te verlengen. Zo kun je fikse kortingen krijgen en zijn bundels en tarieven inderdaad misschien lager geworden bij andere abonnementen van je provider. Het is altijd goed om te checken of je abonnement voordeliger kan.

Verlengen voor 1 of 2 jaar

Meestal kun je bij een provider kiezen of je je abonnement verlengt voor 1 of 2 jaar (bij sommige sim only abonnementen is je abonnement maandelijks opzegbaar). We raden je in elk geval af een abonnement voor 2 jaar af te sluiten. Het lijkt aantrekkelijk, want je betaalt toch per maand een lager tarief? Niets blijkt minder waar. Zo zitten mensen nu nog vast aan sms-bundels die ze 2 jaar geleden afsloten en die nu allang niet meer handig zijn door programma’s als Whatsapp. Ook beltarieven en internetbundels veranderen continu. Twee jaar geleden was je blij met een internetbundel van 100mb terwijl nu een bundel van 1gig de maatstaaf is. Kies daarom voor een abonnement van 1 jaar (of een maandelijks opzegbaar abonnement).

Via eensim.nl verlengen

Je kunt je abonnement ook via eensim.nl verlengen. Dat brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Je krijgt gegarandeerd korting op je abonnement en tijdens acties zijn er leuke cadeaus te vergeven. Op onze website kun je bovendien de verschillende abonnementen vergelijken. Dan weet je 100% zeker dat je de voordeligste optie kiest.

Reacties