Nu iedereen internet op zijn smartphone heeft, versturen we een stuk minder sms’jes. Apps als Whatsapp en Facebook Messenger lijken de sms-functie te vervangen. Hoe nuttig is een sms-bundel dan nog?


Nuttiger dan je in eerste instantie misschien denkt. Nu in elk geval nog wel. Oké, de meeste mensen maken tegenwoordig gebruik van chat-apps. Een gratis manier om elkaar op de hoogte te houden en om eenvoudig foto’s, plaatjes en nieuwsberichten te delen. Toch betekent dat niet gelijk dat we massaal onze sms-bundels moeten stopzetten. Hier volgen vijf redenen die pleiten voor een sms-bundel.

 1. Mensen zonder chat-app
  Iedereen kent nog wel één of meerdere mensen die geen gebruik maken van gratis berichtenservices als Whatsapp of Facebook-messenger. Je wilt hen in elk geval een sms kunnen sturen.
 2. Mensen zonder internet-bundel
  Er zijn ook nog genoeg mensen die geen of een kleine internet-bundel aanschaffen. Ze gebruiken chat-apps alleen als ze gebruik maken van een (veilige) WiFi-verbinding. Internetbundels worden steeds goedkoper en daardoor ook toegankelijker. Op den duur zal deze groep dan ook nog kleiner worden, maar nu zijn er genoeg mensen die niet 24 uur per dag bereikbaar zijn via chat-apps.
 3. Buitenland
  In het buitenland schaft ook nog lang niet iedereen een internetbundel aan. Mensen willen toch even laten weten dat ze veilig zijn aangekomen op de juiste bestemming of dat het goed (of minder goed) gaat in het buitenland. Dat gebeurt allemaal veelal via sms.
 4. Collectieve sms-berichten
  Providers en alarmcentrales maken gebruik van de sms-functie. Denk aan Burgernet of Amber Alert. Is er een storing gaande of wordt de doelgroep ergens voor gewaarschuwd? Dan kunnen bedrijven alle telefoons (die daar toestemming voor gaven) bereiken per sms, maar (nog) niet per app. Tenzij je er zelf speciaal een app voor hebt geïnstalleerd.
 5. Veiliger
  Ten slotte worden ook passwords vaak via sms verstuurd of reageert de gebruiker op een sms om te bevestigen dat hij de juiste persoon is. Via chat-apps zou dat een stuk onveiliger zijn.

Aanpassen SMS-bundel

In de praktijk heb je inderdaad geen gigantische sms-bundel meer nodig. Chat je veel via apps? Zorg dat je een kleinere sms-bundel behoudt. Maar niet té klein! Een sms buiten de belbundel is stiekem een stuk duurder. Kijk eens op je vorige facturen en concludeer naar aanleiding van je eerdere sms-gedrag hoeveel berichten je per maand wilt kunnen versturen. Zo kun je voorlopig met een passende sms-bundel doorsms-en.

Reacties