Het wordt een sim only abonnement. Dat staat vast. Het enige waar je nog over twijfelt is of je een maandelijks opzegbaar abonnement wilt of een abonnement voor één of twee jaar. In deze blog helpen we je een handje met kiezen. We bespreken in deze blog het voordeel en het nadeel van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement.


Voordeel: flexibel

Je bent natuurlijk reuze flexibel met een maandelijks opzegbaar abonnement. Zoals de naam al zegt, kun je het abonnement iedere maand opzeggen. Komt er een interessant aanbod voorbij? Dan hoef je niet eerst uit te zoeken tot wanneer jouw huidige abonnement alweer loopt. Telefoonproviders strooien regelmatig met aantrekkelijke kortingen. Internetkortingen, de mogelijkheid bundels maandelijks bij te stellen, meer belminuten voor minder kosten, razendsnel internet in de verste uithoeken van de wereld. Noem maar op. Lijkt één van deze aanbiedingen jou ideaal? Dan wissel je binnen een maand van abonnement en hoef je niet te wachten op het verlopen van jouw langdurige abonnement.

Een abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen is ook ideaal voor mensen die binnenkort in het buitenland gaan wonen of andersom, die een bepaalde tijd in Nederland wonen. Je maakt gebruik van het abonnement tot je weer het land uit bent.

Nadeel: duurder

Het grootste nadeel van een maandelijks opzegbaar abonnement is dat je er vaak wat meer voor betaalt. De telefoonprovider loopt namelijk het risico dat jij het abonnement binnen korte tijd opzegt. Een maandelijks opzegbaar abonnement kan wel 20 tot 30% duurder uitvallen dan een abonnement waar je één of twee jaar aan vastzit. Daarnaast bieden abonnementen van één of twee jaar vaak betere service. Omdat telefoonproviders klanten natuurlijk het liefst aan zich binden, gooien ze hun charmes in de strijd. De deal moet zó goed zijn, dat iemand het ervoor over heeft een paar jaar vast te zitten. Die fantastische deals ontbreken vaak bij een maandelijks opzegbaar abonnement. Maar niet altijd! Houd bijvoorbeeld onze website goed in de gaten, dan zie je dat er ook voldoende aantrekkelijke aanbiedingen bestaan voor maandelijks opzegbare sim only abonnementen.

Conclusie

Een maandelijks opzegbaar abonnement is ideaal voor mensen die niet vast willen zitten aan abonnementen van één of twee jaar. Voor mensen die zich niet laten verleiden door aantrekkelijke kortingen en luxe service-aspecten. Mensen die nog wachten op hét perfecte abonnement en mensen die tijdelijk in Nederland wonen. En voor mensen die het niet erg vinden ietsje meer te betalen, omdat ze daar een hoop vrijheid voor terug krijgen.

Reacties