De trein dendert over de rails. Het is vijf over tien, je moet nog wel een uur blijven zitten. Je checkt je mail, luistert muziek en speelt tussendoor een spelletje op je telefoon. Eigenlijk heb je geen idee hoeveel data je dan verbruikt. Daar kun je verandering in brengen. Met een datateller-app krijg je inzicht in je verbruik. In deze blog hebben we vijf opties voor je een op rij gezet die zowel op iOS- als op Android-systemen werken.


 1. My Data Manager
 2. My Data Manager is een gratis app. De app is gericht op je dataplanning. Hoeveel wil jij maximaal verbruiken binnen welke periode. Gebruik je de app voor het eerst? Dan beantwoord je vragen over deze persoonlijke planning. De app waarschuwt als je, je datalimiet bijna hebt bereikt.

 3. Data Usage
  Data Usage is eveneens een betrouwbare, gratis datateller-app. Je kunt een maand-, week- of dag-datalimiet voor jezelf instellen. Op een Android-telefoon kun je een widget instellen die actuele informatie toont over je dataverbruik. Op een iPhone kun je een badge instellen, waardoor het app-icoontje in je scherm wordt vergezeld met het percentage van je verbruik. Je ziet dan in procenten hoeveel je hebt verbruikt.
 4. Onavo Count (data usage)
  Je ziet in één handig overzicht hoe jouw verbruik van de afgelopen dertig dagen eruit ziet. Je kunt zelfs zien hoeveel data je apps verbruiken. Misschien dat apps die je nauwelijks gebruikt wel veel data slurpen. Die kun je net zo goed van je telefoon afgooien om mb’s te besparen.
 5. Data Counter
  Ook bij de app Data Counter kun je een functie inschakelen waardoor je in je (gewenste) scherm kunt zien hoeveel data je inmiddels hebt verbruikt. Binnen de app zie je een overzicht van het verbruik per week en het resterende percentage mb’s.
 6. Datateller-app van je provider

Misschien is de datateller-app van je provider wel het meest betrouwbaar. Die koppel je namelijk aan je telefoon en abonnement. Zo weet je 100% zeker dat je na een maand niet voor verrassingen komt te staan. KPN, T-Mobile, Vodafone, Simyo, Ben, Tele2, Hollandsnieuwe en Telfort bieden deze service gratis. Check altijd voordat je de app installeert, of je wel de juiste app te pakken hebt. Er bestaan frauduleuze apps die zich als provider-apps voordoen, maar die slechts uit zijn op je inloggegevens.

Reacties