Het abonnement van je telefoon loopt bijna af. Eigenlijk ben je wel opgelucht, want je betaalt je scheel aan de bel- en internetkosten. Je overweegt daarom een sim only abonnement.
Er zijn genoeg providers die goedkope opties bieden. Aan iedere abonnementsvorm zitten voor- en nadelen. In deze blog leggen we de voor- en nadelen van een sim only abonnement aan je voor.


De 5 voordelen van een sim only abonnement

 1. Lage abonnementskosten
  Sim only abonnementen van goedkope providers kunnen tot 80% goedkoper uitvallen dan een telefoonabonnement met toestel. Dat scheelt nogal.
 2. Maandelijks opzegbaar
  Wie een abonnement afsluit met toestel, kan daar zo twee jaar aan vastzitten. Een sim only abonnement is maandelijks opzegbaar.
 3. Flexibel abonnement
  Bij het afsluiten van een sim only abonnement heb je gegokt hoeveel je per maand belt en smst. Eigenlijk weet je het niet zo goed. Dat geeft helemaal niet. Zat je er helemaal naast? Dan kun je het sim only abonnement iedere maand omlaag of omhoog bijstellen.
 4. Kies je favoriete toestel
  Wie een sim only abonnement afsluit, regelt zelf zijn telefoon. En het leuke is, je kunt kiezen uit iedere telefoon die je in de winkel maar kunt vinden (weliswaar simlockvrij). Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt aantal toestellen, maar je mag uit honderden telefoons je favoriet kiezen.
 5. Je oude telefoon mag blijven
  Misschien doet je oude telefoon het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe sim only abonnement helemaal geen telefoon aan te schaffen. Je oude telefoon hoeft geen stof te vangen en weggooien hoeft ook niet.

De 5 nadelen van een sim only abonnement

 1. Hippe nieuwe telefoon duur
  Je wilt wél graag de allernieuwste telefoon. Dan moet je bij een sim only abonnement in één keer een hoop geld neerleggen. Een nieuwe smartphone kan maar zo 600 euro kosten.
 2. Simlockvrij
  Heb je nog een telefoon liggen? Dan moet die telefoon wel simlockvrij zijn. Anders kan de nieuwe sim only simkaart niet in de telefoon. Houd er bij het kopen van een nieuw toestel rekening mee dat het toestel simlockvrij is.
 3. Geen leentoestel
  Gaat je telefoon kapot? Dan kun je geen gebruik maken van extra services die abonnementen met toestel wel bieden. Je kunt bijvoorbeeld geen leentoestel gebruiken. Werkt je telefoon helemaal niet meer? Dan moet je (weer) een nieuwe telefoon aanschaffen.
 4. Snel internet duurder
  Bij een goedkope provider zitten snelle internetservices zoals 4g, vaak niet inbegrepen. Wil je wel per se gebruik maken van 4g? Dan betaal je daar extra voor.
 5. Prijs hoger buiten de belbundel
  Bel je buiten je belbundel? Dan is je abonnement ineens een stuk duurder. Je betaalt veel hogere kosten als je de limiet van je bundel bereikt hebt.

Conclusie

Voor wie nog een telefoon heeft liggen of prima uit de voeten kan met een tweedehands toestel, voor wie geen extra services hoeft of supersnel internet en voor wie niet vast wil zitten aan een langdurend abonnement is een sim only abonnement bij een goedkope provider een ideale deal.
Wie wél een hip toestel wil met de nieuwste snufjes en wie altijd en overal bereikbaar wil zijn voor een klein prijsje moet misschien twee keer nadenken.

Jorma de Ronde | Geplaatst in Sim only

Reacties