BlackBerry: net even anders

Sinds BlackBerry (toen nog RIM genaamd) in 1999 de eerste BlackBerry telefoon op de markt bracht heeft het toestel veel teweeg gebracht. Rond 2010 was het toestel enorm populair, vooral onder jongeren en zakelijk gebruikers, met name door de mogelijkheid om te 'pingen' (het gratis versturen van een berichtje naar een andere BlackBerry gebruiker, een soort SMS dus) en de ingebouwde email server (BlackBerry push email). Deze twee services hebben een speciaal BlackBerry abonnement nodig, al kun je een BlackBerry ook gebruiken als gewone smartphone, zonder deze services.


In de laatste jaren heeft de BlackBerry wat van haar glans verloren omdat het nu ook mogelijk is om op 'normale' smartphones gratis berichtjes via internet te versturen (bv met whatsapp. Toch zijn er nog altijd veel BlackBerry gebruikers en ook zij hoeven natuurlijk niet elk jaar een nieuwe telefoon. De BlackBerry is duur genoeg om er twee jaar of langer mee te doen!

Sim only voor BlackBerry

Een sim only abonnement is ook voor gebruikers met een BlackBerry een goede keuze. Je betaalt een stuk lager maandtarief dan met het abonnement dat je kreeg toen je de telefoon kocht. In Nederland zijn er op dit moment 8 providers die abonnementen met BlackBerry services bieden (3 providers, BEN, Simpel, en HollandsNieuwe, zijn wel te gebruiken met een BlackBerry, maar leveren geen BlackBerry diensten zoals ping en BlackBerry email). Alle BlackBerry abonnementen zijn wat duurder dan de niet-BlackBerry varianten, dit komt dus door de extra services in het abonnement.

Om het wat makkelijker te maken een voordelig abonnement te kiezen heeft Eensim vandaag een BlackBerry sim only vergelijker in het leven geroepen. Met deze tool kun je heel snel zien waar je het goedkoopst uit bent met jouw abonnementswensen. Heb je een BlackBerry en loopt je abonnement bijna af? Kijk dan dus snel of je goedkoper uit kunt zijn, binnen een paar minuten weet je het met onze BlackBerry sim only vergelijker.

Update: BlackBerry abonnementen wijken tegenwoordig niet meer af van normale abonnementen. Beide kunnen dus met dezelfde vergelijker worden vergeleken.

Zou je graag nog iets toe willen voegen aan de vergelijker? Laat het dan weten met een commentaar op deze pagina of stuur ons een bericht.

Reacties